Life is change

Life is change

Livet är förändring

Förändring är många gånger ofrånkomligt och i de allra flesta fall leder den till utveckling. Men den kräver ett öppet sinne, flexibilitet och mod.

Jag har tagit på mig uppgiften att utforska förändringar stora som små. De som försigår på företag såväl som i mitt liv och i liven omkring mig.

Att leva i föränderlig tid

TänkvärtPosted by Britta Bylander Fri, October 14, 2011 18:33:09

Vet inte om det är sant men jag har läst att i Kina säger man: "Hoppas att du får leva i en föränderlig tid". Och då är man inte snäll. Tvärtom det är en form av förbannelse. Att leva i en tid av förändring betyder ständiga anpassningar och att lära om och lära nytt. Sen är vi självklart olika och somliga ogillar förändring mer än andra.

Vid en förändring går vi alla igenom samma faser - kanske i olika takt men alltid samma faser. Vi blir medvetna om förändringen, vi förnekar den, vi blir förbannade, vi börjar se att det kanske kan gå, börjar se fördelarna och slutligen accepterar vi och börjar leva under de nya förutsättningarna.

Men för att komma hela vägen till att acceptera och anamma förändringen måste vi förstå varför just jag behöver förändra mitt sätt att arbeta, hur jag köper din produkt etc. Förklaringar eller budskap som ligger alldeles för lång från medarbetarna eller kunderna leder sällan till en varaktig förändring. Jag behöver veta vad vinningen är för mig.

Lektion 3 i förändringskommunikation: Bryt ned dina budskap att bli relevanta för de du vill påverka.

  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post13