Life is change

Life is change

Livet är förändring

Förändring är många gånger ofrånkomligt och i de allra flesta fall leder den till utveckling. Men den kräver ett öppet sinne, flexibilitet och mod.

Jag har tagit på mig uppgiften att utforska förändringar stora som små. De som försigår på företag såväl som i mitt liv och i liven omkring mig.

God jul och gott nytt år!

LänktipsPosted by Britta Bylander Tue, December 18, 2012 11:07:35


  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post26

Analys av SD kommunikationsplan

TänkvärtPosted by Britta Bylander Sun, November 18, 2012 12:08:54
Hittade en intressant analys om SDs kommunikationsplan av Erik Fors-Andrée. En sak är vad man tycker eller anser är viktigt det viktiga är vad man säger/gör för att andra ska lyssna. Intressant framgår just det i filmen om SD/Hitler i mitt förra blogginlägg.

http://www.jeanettefors.se/gastinlagg-sverigedemokraterna-living-the-brand/trackback

  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post25

Apropå SD - verkligheten överträffar dikten

LänktipsPosted by Britta Bylander Sun, November 18, 2012 11:53:19


  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post24

2012-spaning

TänkvärtPosted by Britta Bylander Thu, December 15, 2011 12:10:33
Kairos Future 2012-spaning innehåller populära ingenjörer, jordfärger och fotriktigt, det nya häftga; att tjäna en förmögenhet och ge bort den, ipaden som fortsätter sitt intåg i våra vardagsliv, Turkiet som börjar vända sig bort från EU mot de övriga islamstaterna och till sist Kina - den nya stormakten. Ja, läs själv!

  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post23

Föreläsning om förändringskommunikation 8 november

TänkvärtPosted by Britta Bylander Thu, November 03, 2011 15:27:40

Välkommen till en föreläsning om förändringskommunikation. Den är kostnadsfri och kommer att hållas i Fotostudio Jini Sofia i Stockholm.

Freläsningen handlar om hur vår omvärld befinner sig i ständig förändring - idag mer än tidigare. Också om hur det påverkar företag och oss individer. Jag kommer också att tala om hur förändringskommunikation kan bättra våra chanser att få en lyckad förändring.

Idag misslyckas mer upp till 70 procent av alla planerade förändringar på grund av bristande kommunikation.

Datum: 8 november

Tid: 18.00

Plast: Fotostudio Jini Sofia, Maria Prästgårdsgata 15 B

Föranmäl dig gärna info@bylander-co.se

Välkommen!

  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post22

Många förändringar på väg

TänkvärtPosted by Britta Bylander Wed, November 02, 2011 22:37:38

2050 kommer vi att vara 9 miljarder människor på jorden. Idag är vi 7 miljarder och befolkningsökningen för året fram till September 2011 var nästan 56 miljoner. Om vi fortsätter att konsumera jordens resurser i den takt vi gör nu kommer vi att ha gjort av med två tredjedelar av jordens resurser 2050.

Detta kommer att kräva en förändring i de globala marknaderna, styrelseskicken, infrastrukturen etc. Vi kommer att behöva tänka om vad utveckling och framgång innebär. Jag tror att det kommer att leda till stora förändringar - överallt. Frivillig såväl som påtvingad. Min vision är att lära sig leva med förändring.

Ett företag som är långsiktigt och vill finnas kvar om 40 år behöver hitta en strategi för att hantera framtiden men också flexibla, lyhörda och förändringståliga förändringsledare som kan använda kommunikation som ett verktyg för att förankra vision och strategier.

Stora krav kommer att ställas på framtidens ledare. De kommer inte kunna driva den här förändringen själva. Det kommer att vara en angelägenhet som involverar hela företaget – ledningen, cheferna och medarbetarna.

Kommunikation handlar mycket om människor och om att sätta sig in i den andra människans situation för att hitta ett språk som berör just honom eller henne. Kommunikation ett oslagbart verktyg för att skapa förståelse för förändringar och för att skapa engagemang. Ett företag eller en organisation som vill skapa en förändring behöver skapa förståelse om varför förändringen sker, vilket som är målet med den och hur den ska genomföras. Men framför allt måste man få de människor som måste bidra för att få till förändringen att förstå varför de behöver bry sig och engagera sig i förändringen – och många gånger till och med förändra sig själv.

Lektion 4 i förändringskommunikation: Kommunicera din förändringsvision och strategi så att folk förstår varför de behöver bry sig.

  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post20

Det gäller att sticka ut från konkurrenterna!

TänkvärtPosted by Britta Bylander Mon, October 31, 2011 17:06:09

MISTER HALVA PRISET

  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post19

Var med och förändra världen

TänkvärtPosted by Britta Bylander Wed, October 26, 2011 08:41:53


  • Comments(0)//lifeischange.bylander-co.se/#post18
Next »